Media

ISIS-fans juichen over ‘gezegende’ aanslag op Westminster

Internationaal, maart 2017

                                    Westminster aanslag
ISIS-fans juichen over de aanslag in Londen en zien het als ‘wraak’ op de Tweede Golfoorlog en de aanvallen op de terreurgroep in Syrië en Irak.
Samarouni (@moboto6) op Twitter: ‘De Londense dictators die vasthouden aan de onreine ongelovigen, hun regering doodde een miljoen Irakese soennieten en verkrachtte jongeren en moeders. We zullen ze vermoorden en verbranden’.
Op social media Telegram hebben volgers op een ISIS-account het over de ‘gezegende’ aanslag in Londen. Een volger schreef dat Engeland met bloed voor bloed betaalde vanwege haar deelname aan de westerse campagne tegen jihadi’s. En op Ummah News: ‘Londense aanval laf? Ooit gedacht aan de voortdurende laffe aanvallen door de westerse coalitie in Irak’.

Exploderende Big Ben
Een post naast een afbeelding van een Big Ben die wordt opgeblazen: ‘Onze strijd in jullie land begint pas’. Op een Al Jazeera pagina over de aanslag in Londen verschemem talloze likes en lachende emoticons.

Jihadí’s bedreigden Engeland al eerder
Jihadi’s dreigden al langer met een aanslag in Engeland. Zoals in een ISIS video van april 2016 naar aanleiding van de aanslagen in Parijs en Brussel: ‘Natie van het kruis, deze boodschap is voor jullie. Jullie hebben maar weinig keuze: of je word lid van de islam, of je betaalt schatting of zie de oorlog tegemoet. Zo was het gisteren n Parijs, en morgen in Brussel. Allah weet waar het morgen zal zijn. Misschien in Londen, Berlijn of Rome’.

Telegraph, 22 maart 2017
Twitter, 22 maart 2017
Breitbart, 23 maart 2017

Voorbeeldblogger en media-lieveling twittert anoniem jihadteksten; grote ophef in Frankrijk

Frankrijk, maart 2017

                               Mehdi Meklat en Badroudine Saïd Abdallah
Bloggers Mehdi Meklat en Badroudine Saïd Abdallah waren lang de lieveling van de Franse media. Ze schreven over het leven in de Franse banlieus op onlineplatform Bondy Blog van de krant Libération over de banlieus. Ze golden als de ongehoorde stem van de moslimjeugd en werden geprezen voor hun goede integratie. Onlangs bleek echter dat Meklat antisemitische, homofobe, vrouwonvriendelijke en jihadistische teksten onder pseudoniem verspreidde via Twitter.

‘Laat Hitler de Joden maar vermoorden’
Als ‘Marcelin Deschamps’ schreef Meklat meer dan 50.000 tweets, als: ‘Laat Hitler maar binnenkomen om de Joden te vermoorden’. Over Stéphane Charbonnier van Charlie Hebdo die tijdens de Hebdo-aanslag op omkwam: ‘Charb, wat ik graag zou doen, is een aantal Laguiole-messen in zijn (…) steken’. Ook twitterde hij dat hij Osama bin Laden mist.
Nu zegt Meklat dat zijn tweede account ‘een obsessie’ voor hem werd, en dat het niet echt weergeeft hoe hij over dingen denkt: ‘Ik heb een fictief personage gecreëerd alleen om te provoceren. We lachten erom, mijn vrienden en de journalisten om mij heen’.

Iedereen wist van zijn antisemitisme, maar niemand gaf er om

Er bestaan zorgen over de ‘naïeve houding’ van de media tegenover het heersende gedachtegoed in de banlieus. Politicoloog Laurent Bouvet: ‘Dit laat zien dat in een bepaald milieu, in de voorsteden en op Bondy Blog, antisemitisme weer normaal wordt. Niet in een agressieve vorm, maar bijna op het niveau van een grap. Het belachelijk maken van Joden en Israël is daar heel normaal’.
Gilles Clavreul, chef antiracisme en antisemitisme van de Franse regering, noemt de onaantastbaarheid van Meklat een groot probleem. ‘Iedereen in zijn professionele entourage wist ervan. Ze vonden het niet belangrijk.’

Elsevier, 6 maart 2017

Antifa-lid bedreigt dochter van pro-Trump journaliste

VS, februari 2017

                                   Antifa
Een Antifa-lid uit Arizona twitterde een dreigtweet aan pro-Trump journaliste Cassandra Fairbanks over haar dochtertje: ‘Sommigen van ons kennen je persoonlijk Cass, en weten hoe bang je eigenlijk bent. Wees voorzichtig pop, in je dochters belang’. Fairbanks was eerder een Sanders supporter, maar werd later Trump supporter.  
Het betreffende lid van Arizona Antifa verwijderde haar tweet, nadat Twitter dreigde haar account te sluiten, maar herhaalde haar dreiging in een latere tweet: ‘We krijgen je wel een andere keer Cass, dit is niet de laatste keer dat je van ons gehoord hebt, liefje’. Daarna volgden van dezelfde account bedreigingen voor conservatieve commentators en Trump supporters en hun kinderen: ‘het is goed dat jullie weten dat we er geen probleem mee hebben jullie leiders en kinderen te bedreigen. Kijk uit alt-righters, dat geldt voor jullie allemaal'.
Tal van alt-right Twitter gebruikers zijn de afgelopen tijd geschorst van Twitter vanwege het uiten van onpopulaire meningen. In eerste instantie mochten Antifa-accounts actief blijven op Twitter, maar de Antifa Arizona Twitter account is inmiddels ofline.

Infowars, 3 februari 2017

Avaaz tegen Trump; schimmige NGO jaagt anti-Trump acties aan

Internationaal, 2016 / 2017

                           Avaaz activisten
De internationale NGO Avaaz voert continue en krachtig actie tegen president(skandidaat) Trump. De afgelopen maanden gingen diverse mail-oproepen om zich tegen Trump te verzetten, naar miljoenen Avaaz-volgers:

31 januari, mail met subject 'Dear Donald Trump... 5 million!’ een oproep 5 miljoen handtekeningen te verzamelen tegen de z.g. Moslimban door ‘rejecting Trump's hateful politics’

19 januari, mail met subject ‘A Trump near you’ een oproep voor financiele bijdragen n.a.v de ontmoeting van z.g. ‘nationalitische leiders’ (Wilders, Le Pen en Petry) in Koblenz. Motto: ‘This is hate building its movement’

16 januari met subject ‘Urgent - before Trump goes nuclear’ Een paar dagen voor de inauguratie van Trump tot president een oproep aan Obama: President Obama -- stop Trump going nuclear!

7 januari met subject ‘Taming Trump’s toxic cheerleader’ een oproep tot steun aan een petitie voor onderzoek naar ‘corruptie door media magnaat Rupert Murdoch, omdat hij Trump in het Witte Huis heeft geholpen’

18 december met subject ‘One man to destroy us all’ een oproep aan Amerikaanse steden en staten om klimaatdoelstellingen vast te leggen, onder het motto: ‘We’ve got a silver bullet: bypass Trump’.

8 december met subject ‘Trump's favorite fake news site’ een oproep aan Google om 'Climate denial hate site Breitbart!' uit de lucht te halen

15 november met subject ‘Before Trump can wreck the climate’ een oproep aan landen die het klimaatverdrag van Parijs ondertekenden, om de VS onder druk te zetten haar klimaatbeloften te houden.

11 november, direct na de verkiezing van Trump tot president met subject ‘The world vs Donald Trump’ onder het motto ‘The world rejects your fear, hate-mongering, and bigotry’ een oproep om een globale beweging te vormen om Trump te stoppen.

30 oktober met subject ‘Texting Trump goodbye -- let's keep it up!’ een oproep om via social media jongeren op te roepen tegen Trump te stemmen, of wel : ‘a killer plan to reach them through a medium they love: text messages!’

12 oktober met subject ‘EVERYONE vs Trump’ een oproep om Amerikanen in het buitenland - van wie volgens Avaaz slechts 12% zou gaan stemmen - aan te manen tegen Trump te stemmen. Het motto: ‘This could be a game-changer’
 
16 maart met subject ‘’ The World vs Trump’ een oproep aan leiders, prominenten en business leiders om zich tegen de nominatie van Trump voor de Republikeinse partij te keren. Motto: ‘join us in one voice of humanity, saying "No to Trump".

Wat is Avaaz?
Avaaz werd opgericht in 2007 en is naar eigen zeggen ‘een campaigning community’ die ‘de stem van gewone mensen laat doorklinken in besluitvorming wereldwijd’. Avaaz claimt 44 miljoen leden in 194 landen te hebben. Een ‘lid’ is iemand die ooit een petitie van Avaaz ondertekende.
Avaaz zou naar eigen zeggen volledig gefinancierd worden door bijdrages van deze leden. Een financieel jaarverslag ontbreekt op de site.

Soros?
Avaaz is opgericht door de organisaties Res Publica en Move On, die beide financieel worden gesteund door de omstreden multimiljonair George Soros. Soros’ Open Society Institute maakte oprichting van Avaaz mogelijk met een bedrag van $150,000 voor Res Publica. Avaaz-oprichter Ricken Patel ontving in 2010 een salaris van $183,264.
Avaaz heeft een staf van zo'n 100 mensen, overwegend i nNew York, met lkleine afdelingen op verschillende plaastsen, o.a. Delhi, Sydney en Londen.
Diverse bronnen verwijten Avaaz een volledig gebrek aan transparantie. In juli 2011 voerde Avaaz intensief campagne voor een gewapend optreden tegen Syrië.

Wikipedia over Avaaz
The Art of Annihilation, 24 september 2012
Internationale site van Avaaz
New Republic, 27 mei 2012

Arrestaties vanwege anti-Assad nepvideo; nieuws over Syrië eenzijdig en omstreden

Egypte, december 2016

              AntiAssad nepvideo
De Egyptische politie arresteerde vijf mensen die bezig waren bij een sloopgebouw in Egypte een nepvideo over Syrie te maken, die de ‘schade door Russische luchtaanvallen’ in beeld zou moeten brengen. Twee Egyptische kinderen speelden twee Syrische kinderen: een 8-jarig meisje in een witte jurk, met door bloedvlekken verband en een teddybeer in haar armen. Een 12-jarig jongetje vertelde over het leven in Syrië onder Russisch-Syrische luchtaanvallen.
De ouders van beide kinderen, een videomaker en twee assistenten werden opgepakt. De vijf bekenden dat ze de video via social media hadden willen verspreiden. De video was bestemd voor een westers publiek.

Eenzijdige anti-Assad nieuwsvoorziening over Syrië
Journalisten durven niet naar gebieden te gaan die in handen van ‘rebellen’ zijn, uit angst om geëxecuteerd te worden. Veel ‘nieuws’ is afkomstig van het z.g. Syrian Observatory for Human Rights dat wordt gerund door één man, een anti-Assad activist vanuit het Engelse Coventry.
Ook is veel ‘nieuws’ afkomstig van de White Helmets, hoewel er steeds meer kritiek komt op hun werkwijze. De White Helmets zijn eveneens anti-Assad.
Zie ook: Twittermeisje Bana uit Aleppo: vader vecht mee in islamistische terreurgroep

Your News Wire, 21 december 2016
Nep video, Facebook, Moi Egy, 19 december 2016
Alternet, 2 oktober 2016

Moslim gebeden op BBC

Engeland, november 2016

                    Moslims in Londen
Nadat eerder dit jaar een rapport is uitgekomen waarin werd gesteld dat de BBC te ’christelijk’ zou zijn, nodigt BBC-directeur Lord Hall of Birkenstead religieuze leiders uit voor gesprekken met als doel de omroep multi-religieuzer te maken. Een BBC-woordvoerder: ‘De BBC zal meer doen om de belangrijke rol van religies te erkennen en te weerspiegelen in ons programma aanbod’.
Eerder al had het hoofd ethische en religieuze zaken van de BBC Aaqil Ahmed een rapport gemaakt met de aanbeveling voor meer uitzendtijd voor de islam, net als hindoeïsme en sikhisme.
Directeur van het Christian Institute Simon Calvert vindt de suggestie dat er te veel christendom op de BBC zou zijn, een bizarre grap: ‘Sommige medewerkers van de BBC zoals Andrew Marr zijn wel zo eerlijk om toe te geven dat er een vooroordeel tegen het christendom bestaat bij de omroep’.

Christian Institute, 16 november 2016

RTL geen Zwarte Piet: follow the money

Nederland, oktober 2016

                              RTL
RTL Nederland is onderdeel van RTL Group, het grootste mediaconcern van Europa en gevestigd in Luxemburg. RTL Group op zijn beurt is weer een belangrijke cash cow van Bertelsmann AG, een groot Duits mediaconglomeraat, ook bijvoorbeeld bekend van Bertelsmann On Line (oftewel: Bol.com).
In 2014 zei Judith Hartmann, de toenmalig CEO van Bertelsmann: ‘Bertelsmann haalt 80% van zijn omzet uit Europa. Het is cruciaal dat we kunnen vertrouwen op een sterk Europa’. Lees: een sterke, steeds verder geïntegreerde EU. Ondanks het imago van een objectief en onafhankelijk RTL Nieuws zijn er grote belangen bij pro-EU berichtgeving.
RTL was op 3 oktober als neutrale organisatie aanwezig bij een ronde tafelgesprek met minister Lodewijk Asscher over Zwarte Piet.

Bilderberg
Bestuursleden van Bertelsmann bezoeken vaak de Bilderbergconferenties. Zo bezocht de vice-voorzitter van de RTL Group, oud CEO Barclays Bank en lid adviesraad Goldman Sachs Martin Taylor vele Bilderbergbijeenkomsten.
Het Bertelsmann-concern groeide snel tijdens de Tweede Wereldoorlog als voornaamste leverancier van oorlogsjournalisten in dienst van de nazi’s.

Leestip: Opienez, 27 oktober 2016: 'Wat heeft RTL met Bertelsmann en Soros?'

Tonen ISIS vlag toegestaan in Zweden

| |

Zweden, oktober 2016

                               IS
Officier van justitie, Gisela Sjövall, gaat niet over tot vervolging van een 23-jarige Syrische asielzoeker die in juni de vlag van ISIS op zijn facebook pagina had gezet. Zij achtte het tonen van de beruchte ISIS vlag op zich onvoldoende reden om een strafproces te beginnen. De verdachte ontkende zelf sympathie voor ISIS te hebben.
 Er zou geen sprake zijn van haatzaaien aldus het OM. Sjövall: 'Eenvoudig gezegd, kan men zeggen dat hij (de verdachte) uiting geeft aan minachting voor 'alle anderen", en niet voor een bepaalde etnische groep'. Ze zei verder dat, terwijl de hakenkruisvlag algemeen haat tegen joden symboliseert, hetzelfde nog niet gezegd kan worden van de vlag van ISIS.

Local, 16 oktober 2016

Moslimjongen roept via internet op tot moord op christenen

Belgie, augustus 2016

                 Terrorisme Veviers
Gisteren is via berichtendienst Telegram een filmpje op internet gepost waarop een tiener ’s nachts door winkelstraten in Verviers loopt en in het Arabisch oproept tot moord op christenen: ‘Oh Allah, vernietig de gehate christenen. Dood hen allen, spaar er niet een’.
De burgemeester van Verviers neemt de zaak ernstig op en heeft de politie ingeschakeld. De naar schatting vijftienjarige jongen is nog niet geïdentificeerd, maar het zou gaan om de zoon van een radicale imam. In Verviers werd vorig jaar een terroristische cel opgerold. Eind juni arresteerden Belgische antiterrorisme-eenheden er een twintigjarige terreurverdachte.

Telegraaf, 8 augustus 2016

Supportgroep voor slachtoffers moslim seksueel geweld geband van Facebook

Engeland, augustus 2016

                          Facebook
Toni Bugle, oprichtster van Mothers Against Radical Islam and Sharia (MARIAS) is 30 dagen gebanned van Facebook. Bugle plaatste een video, met de oproep aan media niet te focussen op islamofobie in artikelen over de golf van islamitische aanslagen.

Overheid laat slachtoffers moslim seksueel geweld in de steek
MARIAS steunt slachtoffers van moslim seksueel geweld, zoals gay bekeerlingen, vrouwen die proberen te ontsnappen aan een islamitisch huwelijk en meisjes die zijn misbruikt door moslimbendes. Sociale diensten en overheden laten deze slachtoffers vaak aan hun lot over.
Bugle plaatste de video tijdens de opwinding over het kinderprogramma Fireman Sam, waar iemand mogelijk op een koranbladzijde stapt. Bugle vroeg zich af waarom er niet net zoveel ophef kwam toen een migrant een 79-jarige vrouw verkrachtte die het graf van haar zuster bezocht. Bugle: ‘Het is alleen maar een fucking stukje papier. Nu is er een vrouw verkracht! Maar nee, laten we over islamofobie praten omdat een cartoonfiguur op een cartoon stukje papier is gestapt, dat misschien wel, misschien niet een bladzijde uit de koran is’.
Een moslim noemde Bugle daarom een ‘racist’’. Daarop werd Bugle binnen enkele minuten geband.

Facebook laat pro-ISIS posts ongemoeid
Bugle: ‘ ik denk dat Facebook het voorzien heeft op iedereen die zelfs maar een klein beetje kritisch is over de islam. Ik heb daarentegen talloze facebookpages gezien die pro-ISIS zijn, en waarin wordt opgeroepen tot jihad tegen het westen. En ik ben zeker niet de enige die wordt gestraft voor het plaatsen van islamkritische posts’.

Breitbart, 2 augustus 2016
Inhoud syndiceren