‘Fatwa instituut’ wil grotere rol spelen

Bosnië / Ierland, mei 2007

European Council for Fatwa and Research

De European Council for Fatwa and Research (ECFR) viert haar 10e verjaardag in Sarajewo en hoopt in de toekomst een nog grotere rol te vervullen dan totnogtoe. De ECFR heeft haar hoofdzetel in Dublin.
Sjeik Husain Halawa, secretaris van de ECFR: ‘We hebben veel fatwa’s uitgevaardigd, om tegemoet te komen aan de behoeftes van Europese moslims. De fatwa’s zijn in diverse talen uitgebracht om moslim minderheden overal te bereiken, o.a. in het Engels, Bosnisch, Albaans, Frans en Urdu. Diverse Euopese regeringen vragen ons om advies als ze wetten en maatregelen willen invoeren'.
De ECFR heeft vier afdelingen: een research afdeling, een afdeling vaardigt fatwa’s uit voor Frankrijk en een andere voor Engeland. De vierde afdeling houdt zich bezig met dialoog. De ECFR heeft afgevaardigden, aldus de sjeik, van verschillende etnische groepen, landen en islamitische scholen.
‘We geven cursussen aan imams en studenten, op dit moment in Frankrijk, Engeland, België en binnenkort ook in Oostenrijk, Ierland en Nederland’.
De sjeik ontkent dat de organisatie vooral in handen is van Arabische landen met als doel het vervreemden van Europese moslims van de landen waar ze wonen’.
De ECFR heeft banden met de Muslim Brotherhood

islam Online, 17 mei 2007