Homobars verdwenen uit moslimwijk Londen

Let op, dit is een ouder bericht. Engeland, juni 2011

In de Oost-Londense wijk Tower Hamlets waar veel islamitische immigranten wonen, is het aantal gay bars verminderd van 15 in 1991 naar 3 nu. De drie die er nu nog zijn, staan in omgevingen waar wat minder moslims wonen of waar minder moskeeën staan. In de laatst jaren vonden diverse aanvallen op bezoekers van gay bars plaats in Oost-Londen. Een van de eigenaren van een homo bar sloot zijn deuren omdat zijn klanten werden aangevallen als ze de kroeg verlieten.
Een bende van 8 moslims viel homoseksueel Oliver Helmsy aan buiten een homo bar en lieten hem zwaargewond achter. Toen een van de acht gevangenisstraf kreeg, ging een nog grotere bende naar de homo bar en viel de klanten aan met baseball knuppels.
 Bezoekers van homobars werden bekogeld met bierblikjes en rotte eieren. Stelletjes die hand in hand liepen werden geslagen. In augustus werd een jonge homo met een mes gestoken. In januari 2012 gooide een bende van 15 - 20 immigranten jongeren bierblikjes naar homo's en sommige homo’s werden met vuistslagen bewerkt. Homo’s maken grote omwegen om ’s avonds weer veilig thuis te komen.
In de meeste gevallen werd geen enkele maatregel tegen de agressors genomen. In de moskee van Oost-Londen houden radicale imams preken tegen homoseksuelen. Tijdens de jaarlijkse conferentie van de radicale islamitische organisatie Hizb-ut-Tahrir in 2011 werd Oost-Londen uitgeroepen tot een homovrije zone.
Zie ook:
Poster in Londen: ‘Laat je hond niet uit in islamitische zone’
Anti-gay stickers in Londense immigrantenwijk 
Moslimextremisten bedreigen homo’s en ongesluierde moslima’s

4Freedoms Library, 4 juni 2011
YouTube, Homophobia in Londons East End, 2012