Studenten journalistiek op ‘inspiratiemissie’ naar Qatar; financiering onduidelijk

Nederland, 2012

Afgelopen oktober vond voor de derde keer een zesdaagse z.g. ‘inspiratiemissie’ plaats voor studenten journalistiek van de Hogeschool Utrecht naar Qatar.
 De studenten spraken met medewerkers van Al-Jazeera en bezochten journalistieke hotspots en bezienswaardigheden. In de Nederlandse ambassade kregen ze tijdens een diner de kans te netwerken. Ze maakten een journalistiek product dat tijdens een slotceremonie aan diverse prominenten werd gepresenteerd. Onduidelijk is door wie de ‘inspiratiemissie’’ werd gefinancierd.
De ‘inspiratiemissie’ werd georganiseerd door ‘Refresh Events’, een bureau voor 'events en multimedia producties' in Amsterdam. Refresh Events organiseerde o.a. een themabijeenkomst met Werkgeversforum Kroon op het Werk over het thema ‘Ramadan op de werkvloer’ in de moskee in Utrecht en afgelopen september een groot verkiezingsdebat in de Bader moskee in Amsterdam-West. Ook organiseert Refresh Event de theaterproductie ‘Allah Made Me Funny’.
Het bedrijf wordt geleid door Khalil Aitblal die zich ook verhuurt als debatleider en dagvoorzitter. Aitblal is verbonden aan Hogeschool Utrecht en Qatar University. Hij was woordvoerder van de Unie van Marokkaanse Organisaties in Amsterdam (UMMAO) en Islamic relief.

Refresh Events
Refresh Events: concepts
Wij Blijven Hier