Moslim Broederschap leider wil vredesverdrag met Israël opzeggen

Egypte, februari 2011

Een van de leiders van de Egyptische Moslim Broederschap, Rashad al-Bayoumi riep donderdag op de Japanse TV iedere Egyptische regering die Moebarak zou opvolgen, op om het 32 jaar oude vredesverdrag met Israel op te zeggen: ‘als Moebarak is afgetreden en er een overgangsregering is gevormd, is het nodig om het vredesverdrag met Israël op te zeggen’.
Eerder deze week echter zei een andere Broederschapsleider, Mahmoud Ezzat dat de Broederschap ieder vredesverdrag met Israel zal respecteren 'zolang Israel werkelijke stappen zet het lot van de Palestijnen te verbeteren’.
De voormalige Israëlische ambassadeur bij de VN, Dan Gillerman: ‘als dat verdrag inderdaad zou worden opgezegd zal Israel haar houding tegenover Egypte en onze politiek aan de zuidelijke grens moeten herzien’.
Officieel heeft de VS geen banden met de Moslim Broederschap, maar volgens zowel republikeinse als Democratische veiligheidsexperts bestaan er wel informele contacten. De Palestijnse Hamas is voortgekomen uit de Moslim Broederschap.

Washington Times, 3 februari 2011