Rode Kruis wil geen kerstversieringen uit angst moslims te krenken

Engeland, december 2010

In de 430 Britse Rode Kruis vestigingen mogen geen kerstversieringen worden aangebracht. Stafleden hebben orders gekregen om alle tekenen van kerst te verwijderen, uit angst moslims te krenken. Dit beleid kwam het Rode kruis op een storm van kritiek te staan, van zowel christenen als moslims.
Rode Kruis vrijwilligster Christine Banks uit New Romney, Kent: ‘we hadden een kerststal ingericht voor ons raam en die is nu weggehaald. We mogen wel wat glittergoud gebruiken, maar dat is het dan ook. Als we kaartjes versturen, moeten we wintergroeten of gewoon goede wensen doen. Ze mogen niets te maken hebben met kerstmis. We kregen te horen dat we niets over kerst mogen zeggen en dat we al helemaal geen kerstboom mogen hebben'.
Een Rode Kruis woordvoerder: ‘het Rode Kruis is een neutrale organisatie. We mogen niet worden geassocieerd met enige politieke partij of filosofie. We willen niet worden gezien als een christelijke, islamitische of joodse organisatie, dat zou ons in conflict situaties compromitteren'.
Majoor Charles Heyman van Jane's World Armies: 'er is werkelijk niets kwetsend aan om kerstmis te vieren. Zou de Rode Halve Maan haar medewerkers verbieden om aan ramadan te doen?’

Daily Mail, 16 december 2010