Duitse schoolkinderen als slaaf gebruikt door klasgenoten van immigranten afkomst

Duitsland, november 2010

In de Berlijnse wijken Neukölln en Kreuzberg zijn geweld en intimidatie door immigrantenleerlingen tegen zowel Duitse klasgenoten als leraren aan de orde van de dag. Er vindt afpersing plaats en de Duitse medescholieren worden gedwongen de tassen te dragen van hun folteraars.
Hoofdcommissaris Christian Horn zegt dat in sommige gevallen zelfs sprake is van een vorm van slavernij. Horn prensenteerde op de integratietop van de regering de ervaringen van zijn politieteam in de wijken Neukölln en Kreuzberg. Districtsburgemeester Heinz Buschkowsky (SPD) bevestigt dat er sprake is van bedreiging en repressie.
De slachtoffers moeten boodschappen doen voor hun belagers, drank en sigaretten bezorgen en huiswerk voor hen maken. Als het niet naar de wens van hun belagers is, worden ze geslagen.
Het gaat totnogtoe volgens officiële cijfers om vier gevallen, maar waarschijnlijk is dat maar het topje van de ijsberg. Onderwijswethouder Beate Stoffers:’de slachtoffers vertellen niets omdat ze bang zijn voor represailles’.
Zie ook:
Moslimleerlingen tegen Duitse kinderen ‘jij eet varkensvlees en je bent minder dan ik’ 
Duitse kinderen in Berlijn gediscrimineerd en gepest door migrantenkinderen

Berliner Morgenpost, 12 november 2010