Schreeuwende moslim-menigte tegen hoofddoekenverbod ‘Allahu akhbar’. Filmbeelden geweerd in TV-journaal.

België, 2009 / 2010

Directrice Karin Heremans van het Koninklijk Atheneum in Antwerpen vertelt in haar boek Een tip van de sluier het verhaal van het hoofddoekenverbod op haar school.
Hoewel Heremans uitvoerig met imam Nordine Taouil had gesproken over het verbod, begon hij op een bijeenkomst op de speelplaats met leerlingen, ouders van leerlingen en anderen de menigte op te ruien. Hij riep op niet naar de athenea van Antwerpen en Hoboken te gaan ‘zolang het hoofddoekenverbod van kracht is'. En: ‘De islam is aan expansie toe. Men is bang van ons. Dit is de wil van Allah.' Daarop scandeerde de hele speelplaats ‘Allahu akhbar’. Na Taouil kwamen er nog meer extremisten de boel opruien en koranverzen reciteren.
Heremans zelf hield een speech ter verantwoording van haar hoofddoekenverbod. Heremans: ‘ik vertelde dat ik in Jeruzalem de Al-Aqsamoskee had bezocht en daar, uit respect voor de islam, mijn schoenen had uitgetrokken en een sluier had aangedaan. Toen ontplofte de speelplaats. Ik had blijkbaar op heel gevoelige tenen getrapt. Ik wilde vertellen over wederkerigheid, maar ik heb mijn zin niet kunnen afmaken. Er werd geroepen, gegild…’
Na de speeches smeekten enige moslims journalisten de beelden niet uit te zenden. ‘Wat zal men anders van ons denken?' Heremans prijst de pers dat ze deze beelden niet heeft uitgezonden.
Meer over Nordine Taouil:
Imam achter hoofddoekenprotest is radicale moslimextremist
Imam roept op school te verlaten vanwege hoofddoekverbod
Hoofddoekverbod op scholen roept agressief protest op

LVB, 21 september 2010
Standaard. 21 september 2010
Karin Heremans 'Een tip van de sluier'
Karin Heremans bij 'Pauw en Witteman', 22 september 2010
Een preek van Nordine Taouil, in het geheim opgenomen. 26 april 2010.