Gaza: dining hotspot!

Gaza, mei 2010

In Gaza zijn zwembaden, welgevulde winkels en markten. Veel Palestijnen in Gaza en de Westbank hebben een middle-class levensstijl.
Onlangs werd het As-Sadaka zwembad geopend, het luxe zwembad voldoet aan Olympische standaard. Er zijn in Gaza en op de Westbank in totaal 126 zwembaden en pretparken .
In de belangrijkste winkelstraat, Salah al-Din Street, liggen de winkels van boven tot onder vol met talloze producten, van verse Israëlische yoghurt tot hummus, tot chocoladegraan ontbijt. De drogisterijen hebben alles in huis wat de gemiddelde Amerikaanse drogist ook heeft. Elke Gazaan heeft een microwave in huis.
De Roots club in Gaza is een vijf sterren restaurant en adverteert zichzelf als ‘The perfect place for Dining, gathering and all your Special Events'. Op het menu staan pepersteak en gordon bleu. De manager vertelt trots dat zijn zaak loopt als een trein en dat veel Palestijnen en internationale gasten er graag komen dineren.
Er zijn talloze restaurants in Gaza die volgens de website van Travel Maps onbeperkte mogelijkheden bieden: traditioneel eten, vegetarische maaltijden, Mexicaans eten en vele specialiteiten. De restaurants zijn vaak prachtig ingericht. Gaza is waarschijnlijk een van ’s werelds nieuwste dining hotspots.
Het Grand Palace Hotel is zeer groot en luxueus. Travel Maps prijst verder de parken, tuinen, shopping malls en markten van Gaza aan. De website roemt de elegante winkelstraten.

National Post, 25 mei 2010
De markten van Gaza. Palestina Today, 26 november 2009
Washington Post, 3 juni 2010
Filmpje 'Prosperous Marketplace in Gaza'