Meisjes zonder hoofddoek aangevallen door moslim meisjes in Berlijnse immigrantenwijk

Duitsland, 2010

In de Berlijnse immigrantenwijk Neukölln vallen meisjes die een hoofddoek dragen regelmatig andere meisjes aan die geen hoofddoek dragen. Slachtoffer zijn nogal eens meisjes van Poolse komaf.
Volker Steffens, directeur van de Thomas-Morus-Hauptschule is bezorgd: ‘al twee keer sloegen meisjes met hoofddoekjes met de vuisten op blonde medescholieren zonder hoofddoek. Ze schopten hen gooiden ze op de grond . Een andere keer stak een meisje met een hoofddoek een blond meisje de haren in brand. De slachtoffers zijn meestal Poolse meisjes. De islamitische tendensen en directe racistische aanvallen van de aanvalsters zijn opvallend’.
Het zou veelal om Poolse meisjes gaan omdat die katholiek zijn. Steffens benoemt jaloezie als een van de oorzaken van de aanvallen: ‘in sterk religieuze thuissituaties is veel verboden. De meisjes zien op school andere meisjes, die meer mogen. Ze worden dan jaloers’.
Op de Thomas-Morus-Hauptschule is ruim 80% van de 500 scholieren van buitenlandse komaf.
In 2006 publiceerden leraren van een andere school in Neukölln een open brief waarin ze stelden dat de situatie op hun school onhoudbaar is. 35% van de leerlingen was van Arabische komaf en 26% Turks. De Arabische jongeren hebben geen enkel respect voor vrouwelijke leerkrachten. Ook zetten ze Duitse leerlingen met geweld onder druk om stuff voor hen te kopen. Volgens politiestatistieken loopt Neukölln voorop in alle misdaad categorieënBuschauffeurs zijn er vaak slachtoffer van aanvallen door jongeren van buitenlandse komaf. De politie wordt er regelmatig aangevallen door grote groepen Arabische en Turkse jongeren.

HVV, 22 januari 2010
Polskaweb News, 20 januari 2010