Moslimbidder op Binnenhof vindt integratie een ‘racistisch concept’

Nederland, oktober 2009

De Nijmeegse student Arabisch en politicologie Izz ad-Din Ruhulessin wilde bidden bij de Ridderzaal: hij legde daar zijn sjaal en begon te bidden.
Ruhulessin is van Moluks/Nederlandse komaf en sinds drie jaar tot de islam bekeerd, Hij is een actieve poster op allerlei internetfora. Op Wij Blijven Hier schrijft Ruhulessin: ‘integratie is een daad van kufr broeder, dus weerhoud je ervan inshallah. Integratie is namelijk zeggen dat de Nederlandse normen en waarden beter zijn dan die van Allah de Enige Legitieme Wetgever’. En wanneer iemand opmerkt dat er niets grappigs aan is als mensen die de islam bekritiseren worden gedood of bedreigd: ‘moeten ze Islam maar niet ‘bekritiseren’. Eigen schuld dikke bult’.
Op de anti-Wilders hyve schrijft Ruhulessin onder meer: ‘aanpassen aan de Nederlandse normen en waarden” is een racistisch concept waarin men er van uitgaat dat de “normen en waarden” van “de Nederlanders” moreel en ethisch superieur zijn aan die van “nieuwe Nederlanders”. Met andere woorden, men verwacht dat allochtonen zich als tweederangsburgers opstellen die dansen naar de pijpen van hun witte meesters’.
’Er wordt onderscheid gemaakt tussen gematigde moslims (goed) en radicale moslims (slecht). Dit is niets meer dan een vorm van onderdrukking en inbreuk op de godsdienstvrijheid. Het zijn juist allochtonen waaraan blijk van waardering moet worden gegeven. De fundamenten van de huidige Nederlandse welvaartstaat zijn gelegd door allochtonen’.

HP De Tijd, 22 oktober 2209
Shadned, 4 mei 2008