‘Boerka verplicht voor álle vrouwen’

Engeland, maart 2009

De radicale moslimpreker Anjem Choudary ziet in Engeland graag de sharia ingevoerd. In zijn visie moeten dan alle vrouwen, zowel islamitische als niet-islamitische, een lange boerka dragen. Bovendien moeten ze hun handen bedekt houden. Choudary was vol lof over de aanslagen in Mumbai vorig jaar en zei eerder al dat ‘de vlag van Allah’ boven Downingstreet moet wapperen.
Choudary vindt ook dat mensen die overspel plegen, moeten worden gestenigd en dat alle alcohol moet worden verboden. Tevens vindt hij dat in rechtszaken het getuigenis van een man gelijkstaat aan de getuigenissen van twee vrouwen. Hij kondigde ook een ‘moslim-geboorte-explosie’ aan. Hij vindt dat gezinshoofden hun ‘familie tegen kerstmis moeten beschermen’.
Deze week riep hij de woede op van vele Britten, omdat hij Britse soldaten ‘lafaards’ noemde. Hij zat ook achter het moslimprotest in Luton tijdens de optocht van terugkerende troepen uit Irak.
Choudary is de leider van de Ahlus Sunnah wal Jamaah, een groep die opkwam nadat de extremistische al-Muhajiroun van de omstreden preker Omar Bakri Mohammed, werd verboden.

Christian Blood, 15 maart 2009