BBC anti-christelijk?

Engeland, november 2006

De BBC heeft een antichristelijk vooroordeel, zo vinden sommige christelijke groepen. De BBC zond onlangs een tv-drama uit waarin evangelische christenen moslims vermoorden.
Een christelijke groep spreekt van een ‘sinistere’ en ‘kwaadwillende’ agenda ten opzichte van hun geloof. Een andere christelijke groep ziet dit programma als een oproep tot haat tegen christenen.
Hun klachten moeten worden gezien tegen de achtergrond van een recente onthulling dat BBC woordvoerders toegaven dat de organisatie vooroordelen tegen christenen bleek te koesteren.
De christelijke groeperingen zijn vooral verbolgen over een scène in het tv-drama waarin evangelische terroristen een aantal aanvallen op moslims uitvoeren en proberen een godsdienstoorlog in Engeland te ontketenen. In het drama treedt ook een bisschoppelijke regeringsadviseur op die de moord op een radicale islamitische geestelijke beraamt.
Directeur van Christian Voice National Stephen Green:’Dit kun je opvatten als een oproep tot haat tegen christenen. De BBC brengt zichzelf hiermee volledig in diskrediet. Alsof christenen er zelfs maar aan zouden denken om geweld tegen moslims te gebruiken’.

Daily Mail, 1 november 2006