9/11 familieleden boos over Guantanamo-besluit van Obama

VS, januari 2009

Een familielid van een van de slachtoffers van 9/11 roept in de Daily News president Obama op de gevangenen van Guantanamo niet vrij te laten.
Michael Burke, broer van de vermoorde William Burke, schrijft in zijn oproep onder meer: ‘met een simpele pennestreek onthoudt Obama gerechtigheid aan de 9/11 slachtoffers en verleent gratie aan Al-Qaida’s brein achter 9/11, Khalid Shaikh Mohammed. De nieuwe president staat wel heel ver af van de 9/11 slachtoffers. Obama en de Democraten hebben een blinde vlek voor 9/11 en laten zien dat ze helemaal niet begrijpen wat er op die dag is gebeurd. We zijn aangevallen omdat moslim-extremisten Amerika haten en ons dood willen. Khalid Mohammed heeft zijn rol in 9/11 bekend en zegt ook de moordenaar te zijn van journalist Daniel Pearl (‘met mijn gezegende rechterhand onthoofdde ik die jood’). Als onze vijanden eenmaal vrij zijn, zullen ze ons opnieuw aanvallen’.
Onder het artikel van Burke staan diverse reacties van familieleden van 9/11 slachtoffers, die Burke’s oproep ondersteunen.
Van de 248 resterende gevangenen van Guantanamo zouden er 89 banden hebben met Al-Qaida.
Zie ook: Guantanamo gevangenen vormen mogelijk terroristische bedreiging
En: Guantanamo: wie zitten er? En hoe nu verder?

Daily News, 25 januari 2009
Over Khalid Shaikh Mohammed