Fitnathemovie en IslamOnline hebben zelfde domeinregistreerder

Internationaal, maart 2008

Het bedrijf Network Solutions dat de website van Fitnathemovie offline heeft gesteld, is tevens de registreerder van Hizbollah.org en van IslamOnline.net
IslamOnline is waarschijnlijk een van de twee best bezochte islamitische sites ter wereld. De site is eigendom van Yusuf al-Qaradawi, geestelijk leider van de Muslim Brotherhood. Al-Qaradawi is bij het grote publiek bekend door zijn optreden in een populair programma op Al-Jazeera.
Er werken 800 mensen fulltime bij IslamOnline en de site heeft meer dan 1500 correspondenten.
IslamOnline trekt veel bezoekers uit Egypte (20,5%), de Palestijnse gebieden (10,5%), verenigde Arabische Emiraten (9,8%), Marokko (9,5%), Algerije (8,8%) en Saoedi-Arabië (5,5%).
De site startte in 1997 en is geregistreerd door de Al Balagh Cultural Society uit Qatar, die nog 11 andere domeinnamen heeft geregistreerd bij Network Solutions.
Waarschijnlijk is het moeilijk dezelfde domeinnaam ergens anders onder te brengen, omdat die nu bezit is van Network Solutions. Inmiddels is het erg moeilijk om via Google zoek nog bij Fitnathemovie te komen. Bij Ilse is dat nog wel mogelijk.

IslamOnline op Whois
Wikipedia over IslamOnline