Islamitische politieke partij wil hoofddoek in openbare gebouwen verplichten

Nederland, januari 2008

Er wordt een politieke partij opgericht op islamitische grondslag. De naam van de partij wordt Islamitisch Democratische partij (IDP). De IDP stelt in een verklaring 'een echte Nederlandse politieke partij te zijn' en de grondwet te erkennen.
De IPD wil in de Tweede Kamer een politiek weerwoord geven tegen ‘anti-islamitische geluiden van PVV leider Geert Wilders'. Op termijn streeft de IDP ernaar langs politieke weg wetgeving aan te passen aan islamitische normen en waarden. De IDP roept de overheid op om de hoofddoek in openbare gebouwen en functies verplicht te stellen.
Volgens de IDP is er een groot politiek vacuüm doordat een miljoen Nederlandse moslims niet kunnen stemmen op een islamitisch georiënteerde partij. De IDP wil dit electoraat een politieke stem geven. Bij de laatste verkiezingen deed de partij Islam Democraten (ID) mee.

Aanvulling: de oprichting van deze partij blijkt een hoax te zijn.  Meer informatie op de website van de islamitisch democratische partij.  

"De hoax is bedoeld om zowel Nederlanders die moeite hebben met een Islamitische politieke partij als ook moslims zelf de ogen te openen. Ga aan de slag met zo’n partij. We hebben het nodig."

Staatscourant, 4 januari 2008
Website Islamitisch Democratische Partij
Beginselprogramma IDP (pdf)