Facebook blokkeert atheïstische en ex-moslim pages

Internationaal, mei 2017

                     Facebook blocks
Facebook blokkeerde regelmatig de pages van Ex-Muslims of North America (24.0000 volgers) en Atheist Republic (1.6 miljoen volgers) en sloot vorige week beide pages af. De beide groepen kregen niet te horen op grond van welke criteria ze werden afgesloten. De ex-moslims schreven een open brief aan Facebook met de oproep ‘te stoppen met de uitoefening van intellectuele vervolging 'tegen atheïstische en ex-moslimorganisaties en om dergelijke kwetsbare groepen op een witte lijst te zetten van groepen die kwetsbaar zijn voor georganiseerde valse vlaggenaanvallen.
Gecoördineerde aanvallen van moslim-fundamentalisten met flaggings pools om deze pagina’s ten onrechte te melden voor het schenden van de normen, zijn waarschijnlijk de oorzaak van het afsluiten.
Diverse andere atheïstische groepen werden de afgelopen maand eveneens geblokkeerd, zoals A Science Enthusiast (750.000 volgers), Arab Atheist Network (23,500 members), Arab Atheist Forum and Network (9.200 volgers) en Radical Atheists without Borders (23.500 volgers).

Heatstreet, 9 mei 2017