Twittermeisje Bana uit Aleppo: vader vecht mee in islamistische terreurgroep

Syrië, december 2016

                 Bana Alabed vader


De vader van het bekende twittermeisje uit Aleppo Bana Alabed, blijkt te vechten in een groep van radicale moslims: Al Safwa Islamic Battalion, zo blijkt uit foto's op een twitteraccount van Syrisch parlementslid Shehabi Fares. 
Al Safwa vocht of vecht tegen de Syrische regeringstroepen. Al Safwa maakt als een van de vele groepen deel uit van de Free Syrian Army(FSA). Al Safwa vecht vooral in het landelijke gebied rond Aleppo en in de noordelijke oude stadswijken van Aleppo. In een propagandafilmpje voor Al Safwa zijn brigadeleden te zien die neerknielen in moslimgebed. In een andere scene is te horen dat de mannen ‘Allah Akkbar’ roepen.
Het FSA ontwikkelde zich van een oppositiegroep tegen Assad tot een een lappendeken van organisaties waarin jihadi’s steeds prominenter werden. 

Twitteraccount Bana geregistreerd in Engeland
Er bestaat twijfel over de authenticiteit van het account van Bana, wiens Twitter-account is geregistreerd in Engeland. Ook ging de familie van Bana niet in op een aanbod begin november om te worden geëvacueerd uit Oost-Aleppo.

Twitter Shehabi Fares, 21 december 2016
Zero Censorship, 8 november 2016
Nine for News, 17 december 2016
You Tube, Al Safwa, 31 maart 2016