Supportgroep voor slachtoffers moslim seksueel geweld geband van Facebook

Engeland, augustus 2016

                          Facebook
Toni Bugle, oprichtster van Mothers Against Radical Islam and Sharia (MARIAS) is 30 dagen gebanned van Facebook. Bugle plaatste een video, met de oproep aan media niet te focussen op islamofobie in artikelen over de golf van islamitische aanslagen.

Overheid laat slachtoffers moslim seksueel geweld in de steek
MARIAS steunt slachtoffers van moslim seksueel geweld, zoals gay bekeerlingen, vrouwen die proberen te ontsnappen aan een islamitisch huwelijk en meisjes die zijn misbruikt door moslimbendes. Sociale diensten en overheden laten deze slachtoffers vaak aan hun lot over.
Bugle plaatste de video tijdens de opwinding over het kinderprogramma Fireman Sam, waar iemand mogelijk op een koranbladzijde stapt. Bugle vroeg zich af waarom er niet net zoveel ophef kwam toen een migrant een 79-jarige vrouw verkrachtte die het graf van haar zuster bezocht. Bugle: ‘Het is alleen maar een fucking stukje papier. Nu is er een vrouw verkracht! Maar nee, laten we over islamofobie praten omdat een cartoonfiguur op een cartoon stukje papier is gestapt, dat misschien wel, misschien niet een bladzijde uit de koran is’.
Een moslim noemde Bugle daarom een ‘racist’’. Daarop werd Bugle binnen enkele minuten geband.

Facebook laat pro-ISIS posts ongemoeid
Bugle: ‘ ik denk dat Facebook het voorzien heeft op iedereen die zelfs maar een klein beetje kritisch is over de islam. Ik heb daarentegen talloze facebookpages gezien die pro-ISIS zijn, en waarin wordt opgeroepen tot jihad tegen het westen. En ik ben zeker niet de enige die wordt gestraft voor het plaatsen van islamkritische posts’.

Breitbart, 2 augustus 2016