Terrorist Brussel speelde hoofdrol in documentaire over succesvolle integratie

België / Zweden, april 2016

                              Osama Krayem
De onlangs in Brussel opgepakte terrorist Osama Krayem die medeplichtig is aan de aanslag op metrostation Maalbeek, waarbij 32 mensen omkwamen, is in een film uit 2005 te zien als voorbeeld van geslaagde integratie. De toen 11-jarige Krayem treedt op in een film over migranten in Zweden. De ouders van Krayem waren Syrische migranten in de Zweedse stad Malmö, die hun zoon graag zagen integreren in de Zweedse maatschappij.
De documentaire ‘Without Borders — A Film About Sport And Integration’ gaat over een voetbalteam in Malmö dat Krayem hielp met zijn integratie. De voetbalclub had een integratieproject om migrantenjongens te stimuleren om voetbal te gaan spelen. Club manager Christer Girke: ‘We willen het belang van integratie laten zien’. Op dat moment was 90% van de leden van de voetbalclub van buitenlandse komaf.
In de openingsscene van de gesubsidieerde documentaire van zijn ‘de voetbal enthousiaste zoons van de familie Krayem’ te zien. De broers zijn de centrale figuren in de documentaire.

Breitbart, 15 april 2016