Verkrachtingen in asielzoekerscentra; AZC Munchen ‘groot bordeel’

Duitsland, 2015

In Beieren zijn de vrouwen die verblijven in AZC Bayernkaserne bij Munchen dagelijks slachtoffer van verkrachting en gedwongen prostitutie, ondanks gescheiden slaapkamers voor mannen en vrouwen. In dit AZC kost seks met asielzoeksters 10 euro. Een maatschappelijk werkster: "We zijn Munchens grootste bordeel". Toch houdt de politie vol dat er geen bewijs voor verkrachtingen is.
In AZC Höchstädt probeerde een 22-jarige Eritrese asielzoeker een Irakees-Koerdische vrouw te verkrachten. Op 26 augustus deed een 34-jarige asielzoeker een verkrachtingspoging van een vrouw in de wasruimte van AZC Stralsund.

Politie houdt verkrachtingen door asielzoekers onder de pet
Op 6 augustus werd een 13-jarig meisje verkracht door een landgenoot in AZC Detmold. Het meisje en haar moeder waren gevlucht uit hun land om te ontsnappen aan de cultuur van seksueel misbruik.
De politie heeft deze zaak 3 maanden stilgehouden. Volgens een artikel in de Westfalen-Blatt geeft de politie geen misdaden vrij waar migranten bij betrokken zijn, uit angst voor kritiek op de massamigratie. Politiechef Bernd Flake zegt dat het gaat om de veiligheid van het slachtoffer: ‘We zullen het niet publiekelijk bekend maken, wanneer misdaden plaatsvinden in een vluchtelingenopvang’.

Voortdurend geweld in AZC door rivaliserende bendes
Begin juni is een 15-jarig meisje in AZC Habenhausen bij Bremen herhaaldelijk verkracht door twee asielzoekers. Deze opvang wordt beschreven als ‘een horrorhuis’ wegens herhaaldelijk geweld gepleegd door rivaliserende bendes van Afrikaanse en Kosovaarse jongeren.

 De LandesFrauenRat (LFR) Hessen die als eerste op hun website aandacht aan verkrachtingen in asielzoekerscentra besteedde, heeft deze tekst op 14 september abrupt gewist zonder verklaring. 

Zie ook: 
Marokkaanse asielzoeker verkracht vrouw In Dresden
Dwangprostitutie en verkrachtingen in asielzoekerscentra

Gatestone Institute, 26 september 2015