Halfbroer Obama heeft banden met Moslim Broederschap

VS, augustus 2013

De halfbroer van president Obama, Malik Obama is uitvoerend secretaris van de Islamic Da’wa Organization (IDO), een organisatie die onder auspiciën staat van de omstreden Soedanese president Al-Bashir die wordt gezocht door het International Criminal Court. Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse zaken is IDO een terroristische organisatie. Een van de doelstellingen van IDO is de verspreiding van het wahabisme in Afrika.
Malik Obama is lid van de Moslim Broederschap en heeft toezicht op de investeringen van de Moslim Broederschap, zo stelt een Egyptisch rapport waarin de vicepresident van het Egyptische Constitutionele Hof Tehani al-Gebali wordt geciteerd.

‘Obama-regering werkte samen met terroristen’
Gebali zei deze week op de Egyptische televisie dat ze ‘het Amerikaanse volk binnenkort zou informeren dat de broer van hun president een van de architecten van de belangrijkste investeringen van de Moslim Broederschap is. De Obama-regering zal ons niet stoppen, we zullen alle archieven openstellen om te laten zien dat ze hebben samengewerkt met de terroristen. Daarom is de Amerikaanse regering tegen ons gekant’.

Belastingvrije giften gebruikt voor echtgenotes van Malik Obama
Malik en Sarah Obama (de stief-grootmoeder van de president) zijn tevens de beheerders van de Barack H. Obama Foundation, die belasting vrijstelling geniet. Een deel van de giften zou zijn gebruikt voor de vele vrouwen van Malik Obama.

WND, 20 augustus 2013
Guardian, 24 augustus 2013