Raadsleden Lijst Islam willen hoofddoek bij politie en ambtenaren

België, oktober 2012

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober haalde de politieke partij Lijst Islam een zetel in zowel de Brusselse deelgemeente Anderlecht als in deelgemeente Molenbeek. Lijst Islam haalde in Brussel in totaal 5000 stemmen.
 Toekomstig raadslid in Anderlecht Redouane Ahrouch pleit nu voor het dragen van een hoofddoek op school en op het werk: ‘We willen dat ambtenaren van de gemeente of het OCMW en vrouwelijke politieagenten een hoofddoek mogen dragen. In Engeland kan dat, waarom zou het hier niet kunnen?’ Ahrouch pleit ook voor aparte sportbeoefening voor mannen en vrouwen.
Hij wil de ethiek in de politie terugbrengen en een alternatief bieden voor moslimkandidaten die ‘hun ziel verkocht hebben’ aan traditionele partijen. Hij wil strijden tegen het ‘ultraliberale’ economische systeem.
Buschauffeur Ahrouch stichtte in 1999 de moslimpartij Noor. In 2009 kwam Ahrouch op met de partij Musulman.be, samen met de bekeerde Jean-François Bastin. Veiligheidsdiensten hielden die een tijd in de gaten wegens zijn radicaalislamitische ideeën.
Ahrouch bepleit de sharia als een meerderheid zich daarover zo zou uitspreken in een referendum. Lijst Islam wil ook meedoen aan de regionale, federale en Europese verkiezingen in 2014.

Brussel Nieuws, 30 oktober 2012