Rechts-extremistische jongeren hand in hand met rechts-extremistische moslimmigranten

Duitsland, november 2010

Politicologe Aycan Demirel waarschuwt in haar boek 'Rechtsextremismus und Einwanderung' voor rechts-extremistische migranten uit Turkije, voormalige Sovjetstaten en voormalig Joegoslavië. Demirel zegt dat Duitse scholen niet op de hoogte zijn van de symbolen van deze rechts-extremistische bewegingen. Zoals het symbool van de Handschar of kromsabel, symbool van de gelijknamige  Bosnische SS-divisie. Jongeren gebruiken dat symbool dat nu weer opnieuw.
Turkse jongeren in Duitsland hebben nationalistische liederen en tooien hun video’s met het symbool van de wolf, het herkenningteken van Turkse ultranationalisten. Deze groepen werken samen met Duitse rechtsextremisten. De groepen vinden elkaar in het gemeenschappelijke antisemitisme.
Deze jongeren hebben geen enkel contact met de Duitse samenleving zijn en oriënteren zich volledig op het land van herkomst. Nationalistische zangers uit Turkije zijn zeer populair onder deze jongeren. Ze gebruiken logo’s en tattoos als ‘bereid voor het vaderland’. Ze keren zich tegen andere bevolkingsgroepen, zoals bijvoor de Sinti en Roma. Vooral echter haten Turkse en Arabische nationalistische jongeren de Joden. In deze groepen gelden geweld en dominantie als mannelijk en als een manier om respect te krijgen. Meestal gaat het om jongeren die op school totaal mislukken.

PI News, 13 november 2010