Moslimleerlingen tegen Duitse kinderen ‘jij eet varkensvlees en je bent minder dan ik’

Duitsland, oktober 2010

Op de Malteserschool in de wijk Neustadt in Gelsenkirchen zitten Libanese, Albanese, Turkse, Koerdische, Roma en Duitse kinderen. Driekwart van de kinderen is van immigranten afkomst. Neustadt is een troosteloze wijk, met veel laagstaande winkelpanden. Veel inwoners leven van een uitkering.
Een van oorsprong Turkse lerares vertelt dat ze door de kinderen nauwlettend wordt bekeken of ze wel een goede moslim is. Ze krijgt opmerkingen als ‘ben je wel een echte moslim?’ ‘Het zou toch veel beter zijn als jij ook een hoofddoek zou dragen’. De ouders veroordelen haar Europese levenswijze.
 De Duitse kinderen krijgen te horen: ‘als jullie Duitsers op een dag weggaan, zullen we jullie niet missen’. ‘Christen’ is een gangbaar scheldwoord. De moslimkinderen vinden dat ze beter zijn dan de Duitse kinderen en zeggen dingen als ‘ik ben moslim, ik ben dus beter dan een christen als jij, jij eet varkensvlees, je bent minder als ik’. Moslimkinderen koelen hun agressie op Duitse kinderen.
Ook de kleinste kinderen zijn al sterk religieus, ze dragen hoofddoeken en doen voluit mee aan de ramadan. De meeste meisjes in de klassen doen niet mee aan zwemlessen en gaan niet mee op schoolreisjes. De migrantenkinderen en Duitse kinderen zijn niet met elkaar bevriend. De moslimouders stimuleren dergelijke vriendschappen op geen enkele wijze.
Zie ook:
Lerares ontslagen omdat ze per ongeluk varkensvlees aan moslimkinderen gaf 
Duitse kinderen in Berlijn gediscrimineerd en gepest door migrantenkinderen

Merkur, 28 oktober 2010