Gaza-konvooi activisten bij afvaart uit Antalya opgeroepen hun laatste wil te schrijven

Internationaal, juni 2010

Op een persconferentie bij de afvaart van het vlaggenschip van het Gaza-konvooi, de Marmara, uit Antalya riepen de organisatoren alle deelnemers op om hun laatste wil op te schrijven.
Diverse activisten op dit schip hebben verklaard bereid te zijn te sterven als martelaar. Een aantal zei dat ze de blokkade wilden breken, ook 'al zou het hen hun leven kosten'. Muhammad Al-Baltaji van de Egyptische Moslim Broeders zei: ´de deelnemers aan de vloot hebben twee doelen. Ofwel Gaza bereiken en de blokkade breken, ofwel Israel aanklagen als het verhindert dat het konvooi naar Gaza gaat, ook als ons dat tot martelaren zal maken´.
Het hoofd van de Algerijnse delegatie Al Razzaq Maqri: ´de mogelijkheden zijn: martelaarschap, gevangenisstraf of het breken van de blokkade´. Op de website van deze groep staan foto´s onder de titel ´Foto´s van Algerijnse Moejahedien´. De Jordaanse Fathi Nassar: ´de deelnemers aan de vloot zijn vastbesloten Gaza te bereiken of anders te sterven´.
De Koeweitse activist Al-Filkawi zei dat ´allen bereid waren hun leven voor Allah te geven´. Ook zelf was hij bereid als martelaar te sterven. De Koeweitse Al-Mutawa had op de dag van zijn vertrek vrouw en kinderen bij elkaar geroepen en hun verteld over jihad en martelaarschap. Ze zouden niet bedroefd moeten zijn als hij niet meer terug zou komen.

MEMRI, 1 juni 2010