Haatpreker roept op tot sharia in Engeland

Engeland, oktober 2008

Haatpreker Abu Waleed, een volgeling van de beruchte Abu Hamza maakt een tour door de Midlands om jonge moslims te radicaliseren. In lezingen in Birmingham, Derby en Leicester roept hij zijn toehoorders op zich tegen Engeland en de Engelse wetten te keren. Hij maakt grapjes over zelfmoordaanslagplegers van Al-Qaida in jeugdcentra en biljarthallen.
Waleed breekt de staf over ‘de oorlog tegen de islam’ door Engeland. Hij attaqueert gematigde moslims die terreurverdachten aangeven bij de politie en roept mensen op ‘om op te komen voor hun broeders, wat ze ook gedaan mogen hebben. De islamitische identiteit ligt onder vuur op punten waar jullie gedachtes en ideeën niet in overeenstemming zijn met de sharia. De regering voert een kruistocht tegen de moslimjeugd. Maar wij, shabab (de jeugd) ontwaken en we zullen de sharia in Engeland invoeren’.
Waleed rept van de regering als kuffar (ongelovigen). Op diverse YouTube filmpjes bespot Waleed de geheimde dienst M15 en zegt dat ze de kracht van de geweldadige jihad ernstig onderschatten.
De groep Islam4TheUK heeft zo’n 140 extremistische haatpreken online gezet, waaronder de ‘Youth Sparks of Fire’ preken van Waleed.
De Islam4TheUK preker Abu Uzair bespeelt hetzelfde thema als Waleed: ‘We leven niet meer in vrede met jullie. De vlag van de jihad is gehesen in Engeland en dat betekent dat we bomaanslagen gaan plegen’.

Sunday Mercury, 4 oktober. Met filmpje van Waleed.