Jihad voor kinderen op Engelse websites

|

Engeland, juni 2008

In chatrooms van Engelse radicale moslimsites worden tips gegeven voor het klaarstomen van kinderen voor de jihad. Staatsscholen zijn slecht voor de kinderen, want daar wordt het werk van Shakespeare gelezen dat vol staat van 'homoseksualiteit, ontucht en overspel'. Ze zouden eigenlijk van deze scholen af moeten worden gehaald en thuis onderwijs moeten krijgen, zodat ze het martelaarsschap gaan begeren en haat jegens de niet-moslims leren ontwikkelen.
De websites verspreiden bovendien haat-preken van radicale sprekers en materiaal van leden van internationale terroristische organisaties zoals al-Qaeda. Dat blijkt uit het rapport 'Virtual Caliphate: Islamic extremists and the internet' van het Centre for Social Cohesion.
De conclusie van het rapport luidt dat het bestaan van dergelijk 'virtueel kalifaat' van door Engelse ingezetenen onderhouden radicale websites het falen bewijst van de huidige aanpak van het online terrorisme door de Engelse regering. Als deze websites niet worden aangepakt kan dat resulteren in meer terroristische aanslagen.

Telegraph.co.uk, 11 juni 2008
Rapport 'Virtual Caliphate: Islamic extremists and the internet'
View.london.co.uk, 11 juni 2008
Zie ook: Acht-jarige 'verlosser' preekt haat voor enthousiaste menigten