Salafistische opvoeding in gemeentelijke sporthal

Nederland, april 2008

Het netwerk rond de omstreden imam Fawaz richt zich nu op een streng islamistische opvoeding van jonge kinderen. De stichting Al-Ichlaas (zuiverheid van het geloof of eenheid), die organiseert samen met de radicale As-Soennah-moskee van Fawaz in Zoetermeer streng religieuze lessen voor kinderen van 5 tot 14 jaar. De lessen vinden plaats in een sporthal van de gemeente.
De kinderen moeten volgens de islamitische kledingvoorschriften op de lessen verschijnen.Ze krijgen koran-onderwijs en lessen Arabisch. Voorzitter Mohamed Talbi van de stichting Al-Ichlaas bevestigt de samengewerking met de As-Soennah-moskee in Den Haag, één van de bolwerken van de radicale stroming die bekendstaat als het salafisme. ‘Wij willen ook predikers van As-Soennah uitnodigen voor lezingen’, aldus Talbi.
De inlichtingendienst AIVD waarschuwt regelmatig voor de groeiende invloed van de salafisten. Tientallen jongerenpredikers verkondigen een sterk antiwesterse boodschap tegen enkele honderden Marokkaanse jongeren vanaf zestien jaar.
Meer over salafisme in Nederland: zie hier en hier.

Telegraaf, 30 april 2008