Leerlinge ROC slachtoffer van intimidatie door Marokkaanse medeleerlingen

Nederland, januari 2008

Een 16 jarige Nederlandse leerlinge van het Zadkine ROC in Rotterdam is slachtoffer van terreur door Marokkaanse medeleerlingen. De diefstal van een mobiele telefoon tijdens een van de lessen en de bedreigingen erna bij het aanwijzen van de dader, was voor de moeder van het slachtoffer reden haar dochter van school te halen. De mentor van de school weigerde in eerste instantie in te grijpen. Pas na aandringen mocht het slachtoffer van de diefstal alsnog de dader aanwijzen.
De diefstal past volgens de dochter in de terreur tegen haar door een groepje scholieren, omdat ze één van de weinige blanken is. ‘Ik werd uitgemaakt voor kankerhoer omdat ik mijn mobieltje terug wilde. Zo word ik vaak aangesproken als ik de school binnen kom door die groep. Ook bedreigden leerlingen me met de dood omdat ik werk maakte van de diefstal’.
Zadkine secretaris Peter Lamers geeft toe dat het met duizenden leerlingen bij Zadkine het er af en toe heftig aan toe kan gaan, maar waarschuwt voorbarige conclusies te trekken. ’We nemen het zeer serieus. We willen kijken of ze op een andere locatie haar opleiding kan afmaken’.

AD, 24 januari 2008
Website Zadkine