archives

Sharia van kracht in delen van Mali

Mali, april 2012

In Timboektoe in Mali is de sharia ingevoerd. Een christelijke leider is er onthoofd en islamitische militanten bedreigen alle christenen met hetzelfde lot. De extremisten hebben een lijst van alle christenen in Timboektoe die ze van plan zijn te executeren.
In de stad Gao in het oosten zijn kerken vernield. Ook in het hele noorden van Mali is de sharia van kracht. Terwijl een hongersnood dreigt door de droogte, wordt Mali geterroriseerd door Al-Qaida en door de recente coup is het land nog onveiliger geworden. Daarnaast is er dan nog een instroom van Khadaffi-getrouwen vanuit Libie.

Assist News, 7 april 2012

Labour Hogerhuislid zet prijs op hoofden van president Obama en ex-president Bush

Engeland, april 2012

De Britse Labourpartij heeft Hogerhuislid Nazir Ahmed geschorst die een prijs van 10 miljoen pond (12,1 miljoen euro) zou hebben gezet op de hoofden van de Amerikaanse president Barack Obama en zijn voorganger George Bush.
Ahmed zou tijdens een politieke bijeenkomst in het Pakistaanse Haripur hebben gezegd dat hij alles zou opgeven om dat geld bijeen te brengen, inclusief zijn huis en bezittingen. De in Pakistan geboren Ahmed reageerde met zijn oproep op de 10 miljoen dollar die de Amerikaanse overheid uitloofde voor de gouden tip die leidt naar Hafiz Mohammed Saeed, het brein achter de terreuraanslagen in Bombay in 2008.
Ahmed was in 1998 de eerste moslim in het Hogerhuis. Van Tony Blair kreeg hij de titel Baron Ahmed of Rotherham. In 2008 verdween hij achter de tralies nadat hij, mobiel bellend achter het stuur, een dodelijk auto-ongeluk veroorzaakte.

Volkskrant, 17 april 2012